https://www.soswsokolka.pl/images/photoalbum/album_920/9.jpgA tak wyglądały przygotowania uczniów z Branżowej Szkoły I Stopnia kształcących się w zawodzie „Kucharz” do Szkolnego Konkursu Kulinarnego: „Smaki Kuchni Wielkopolskiej”. Potrawy wykonali pod kierunkiem p. Bożeny Mróz – nauczyciela przedmiotów zawodowych gastronomicznych. Uczniowie z dużym zaangażowaniem przystąpili do pracy. Zależało im, by sprostać zadaniu i jak tylko umieją najlepiej sporządzić potrawy konkursowe. Współpracowali ze sobą w grupach 2-osobowych. Kucharzenie przebiegało w bardzo przyjaznej atmosferze. Szagówki poznańskie ze skwarkami i zasmażaną kapuchą wykonali Karol z Justyną, a babkę poznańską – Małgorzata z Patrykiem.  Brawo moi uczniowie!!! Spisaliście się na medal. Gratuluję zdobycia dwóch pierwszych miejsc!!! Zdjęcia

nauczyciel – Bożena Mróz